Начало / Полезно / Елементи на мотивационно писмо и какво трябва да знаем!
Елементи на мотивационно писмо и какво трябва да знаем!

Елементи на мотивационно писмо и какво трябва да знаем!

Сподели ревюто

Най-важните елементи, които трябва да съдържа едно мотивационно писмо са:

Име: Вашето име е основният акцент в заглавието на мотивационното ви писмо, така че то трябва да се откроява. Можете също да съпоставите размера на шрифта и стила на текста между заглавието на мотивационното си писмо и автобиографията, за да имате по-голям шанс да привлечете вниманието на мениджъра по наемане.

Длъжност: Ако имате ясно дефинирана специфична длъжностна характеристика, страхотна идея е да я изброите тук. Това помага да се направи изявление за вашия опит и да се идентифицирате от други кандидати с подобни длъжности.

Информация за контакт: вашият телефонен номер и имейл са задължителни, за да позволите на мениджъра по наемането да се свърже с вас с въпроси или да организира интервю. Можете също да изберете да включите линк или друга информация за идентификация в социалните мрежи, ако е от значение за областта и позицията, за която кандидатствате.

Пощенски адрес: Ако бъдете помолени да изпратите приложение по старомоден начин, ще трябва да включите актуален пощенски адрес и телефонен номер. Когато изпращате мотивационни писма онлайн, вашият имейл и телефон за контакт ще бъдат достатъчни.

Дата: Това помага на мениджъра по наемане да идентифицира времевата рамка за вашата кандидатура.

 

Поздрав: Личният поздрав може да спомогне за установяване на положително отношение с работодателя. Уверете се, че използвате подходящо фамилно име за поздрав.

Въведение: Началото на мотивационното ви писмо трябва да привлече вниманието на мениджъра по наемането и да го подтикне да продължи да го чете. Уверете се, че въведението е кратко и бързо.

Основно изложение: Този раздел съставлява по-голямата част от вашето писмо и ви позволява да се потопите в някои от най-впечатляващите си постижения и преживявания. Не забравяйте да включите положителния принос, който бихте могли да имате в компания, в която кандидатствате за работа.

Заключение: Завършете писмото си, като изразите ентусиазма си за позицията и с уважение поканите мениджър по наемането да се свърже с вас.

Подпис: Подпишете се с професионално приключване и вашето име и фамилия.

 

Автор: Radostin Valeov

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top